من «سعید تارُم» مربی مهارتهای نگارشی و مدرس داستاننویسی هستم. از سال ۱۳۹۰ فعالیت حرفهای خود را آغاز کردهام، و اکنون قصد دارم تجربیات و آموختههایم را با شما نویسندگان نوقلم به اشتراک بگذارم. تا کنون دو کتاب آموزشی «فانوس نویسنده»، و «الفبای نویسندگی» را نوشتهام. همچنین، هماکنون مشغول نگارش دو کتاب آموزشی «نردبان داستان»، و «قلمبند» هستم. یک رمان اجتماعی هم با عنوان «صنم» نوشتهام که هنوز منتشر نشده است. برخی از موفقیتها و فعالیتهای من:
نفر سوم جشنواره ملی داستانک یلدا (۱۳۹۳)
رتبه تقدیری در رشته طنز، در سومین جشنواره طنز مکتوب سوهان روح در استان قم (تابستان ۱۳۹۶)
گفتگو با سید علی ضیاء در برنامه فرمول یک (بهار ۱۳۹۶)
رتبه برگزیده فراخوان طنز چهل سالگی (۱۳۹۷)
در وبسایت آموزشی نوقلم، به کسانی که میخواهند برای اولین بار بنویسند کمک میکنم تا با غلبه بر موانع نوشتن، و با شناخت عمیقتر دنیای نویسندگی، به سرعت و به سادگی به موفقیت برسند.
مطالب آموزشی سایت نوقلم، درباره مهارتهای عمومی نوشتن، و قالبهای نگارشی مثل مقالهنویسی، خاطرهنویسی، نثر ادبی و… است. همچنین، داستاننویسی به طور تخصصی آموزش داده میشود. اگر نیاز به مشاوره داشتید به ID من saeed_tarom@ در تلگرام یا به دایرکت اینستاگرام نوقلم پیام بدهید.
در ادامه شما را با پشت صحنه نوقلم آشنا میکنیم. به طور کل، تولید محتوا در پایگاه آموزشی ما پنج مرحله دارد:
۱- پرسش
در این مرحله، در پی نیازهای آموزشی هنرجوها هستیم. پرسش کلیدی در این مرحله تولید محتوا چنین است: چه چیزی ارائه کنیم؟
۲- پژوهش
در گام بعد، با مراجعه به منابع و مراجع (کتابها، سایتها و…) پی پاسخ پرسشها میرویم. پرسش کلیدی این مرحله چنین است: اطلاعات را از کجا به دست آوریم؟ از میان منابع موجود یا منتخب، بهترین منابع کدام هستند؟ و…
۳- گزینش و آفرینش
در قدم بعد، اطلاعات جمع آوری شده را با نیاز هنرجوها میسنجیم. شاید بسیاری از نتایج حاصل، برای هنرجو مفید نباشد؛ به عبارتی جزء ناخالصیهای پژوهش باشد که باید دور ریخته شود. شاید هم مفید باشد؛ اما به نیاز کنونی او مرتبط نباشد. در این مرحله پرسشهای کلیدی چنین است: کدام بخش از اطلاعات به دست آمده را ارائه کنیم؟ با چه حجمی؟ در چه سطحی؟ با چه ترتیبی؟ در چه قالبی؟ (مکتوب؟ صوتی؟ تصویری؟ و…)
۴- نمایش
در گام بعد نوبت به ارائه مطالب میرسد. پرسشهای کلیدی این مرحله چنین است: محتوای تولیدی را در چه رسانهای منتشر کنیم؟ کِی منتشر کنیم؟ با چه فاصله زمانی؟ و…
۵- پیگیری و بازنگری
سرانجام نوبت بررسی و نظرخواهی از هنرجوها است. باید مطمئن شویم تا چه اندازه در تشخیص نیاز آموزشی هنرجوها و پاسخگویی به آن موفق بودهایم. در نتیجه با پیگیری و بازنگری، در صدد ارتقاء کیفیت محتوای آموزشی خود برمیآییم. پاسخ به سوالات هنرجوها و رفع ابهامات، نمونهای از اقدامات این مرحله تولید محتوا است.
برای ورود به دورهی مقدماتی (ده توصیهی آموزشی، به اضافه شش تمرین خلّاق) روی تصویر فوق کلیک کنید.
آموزشها و تمرینهای بیشتر در رسانههای نوقلم
برای ورود به رسانههای نوقلم، روی شکلکهای فوق کلیک کنید.