دوره مقدماتی
ده توصیهی آموزشی، به اضافه شش تمرین خلّاق
در قالب یک فایل صوتی به مدت ۸ دقیقه، همراه با نمونه تمرینهای حل شده

برای شروع نویسندگی، فرم زیر را کامل و روی دکمهی دانلود کلیک کنید.
شما برای شرکت در این دورهی آموزشی، هیچ پولی پرداخت نمیکنید.
اگر ایمیل ندارید، مراحل ساخت ایمیل را در ویدئوی زیر تماشا کنید.

ما محصولات و دورههای آموزشی پایگاه نوقلم را بر اساس رابطهی نویسنده با خودش، مخاطب و منتقد، به سه دسته قسمت کردهایم:
۱- فقط رابطه با خود
در این مرحله، به نویسندههای نوقلم کمک میکنیم با دنیای شگفتآور و پهناور نویسندگی آشنا شوند. دوره آموزشی رایگان نویسنده شو برای تحقیق همین هدف، طراحی شده است. در گام بعد، با ارائه تمرینهای متنوع و متعدد، به هنرجوهای مشتاق و مصمم، کمک میکنیم که با غلبه بر کمالطلبی، نوشتن را به عادت روزانه خود بدل کنند. باشگاه نویسندگان در دو سطح پایه و پیشرفته، با همین هدف طراحی شده است.
۲- رابطه با خود + رابطه با مخاطبان عام
تا وقتی نویسنده برای دل خودش مینویسد، فراگیری اصول و پایبندی به قواعد اولویت ندارد؛ اما وقتی پای مخاطب به میان میآید، چند و چون مسئله متفاوت میشود. در این حال، رضایت و پسند مخاطب عام هم به اندازه خود موضوعیت مییابد. در نتیجه نویسنده باید با انتخاب و شناخت مخاطب خود، تأمین رضایت او را هم در دستور کار قرار دهد.
پایگاه آموزشی نوقلم، برای پاسخ به این نیاز، محصول آموزشی هدفگذاری (قطبنمای نویسنده) را تهیه کرده است تا نویسندههای نوقلم با شناخت علائق، توانمندیها، محدودیتها، اولویتها و شرایط خاص خود، مقصد و مسیر نویسندگی خود را مشخص کنند.
۳- رابطه با خود + رابطه با مخاطبان عام + رابطه با مخاطبان خاص و منتقدان
در این مرحله، آموزشهای حرفهای را در اختیار هنرجوها قرار میدهیم تا اگر نوشتههایشان به دست منتقدان یا مخاطبان باسواد رسید، بتوانند شایستگیهای ادبی خود را نمایان کنند. در این مرحله، با برگزاری کارگاه مهارتهای نگارشی (پایه و پیشرفته) ترفندهای سادهنویسی و درستنویسی را به هنرجوها میآموزیم. محصول آموزشی «گسترش دایره واژگان» به این مرحله اختصاص دارد. قالبهای نگارشی خاص، مثل داستاننویسی را نیز در همین مرحله، (در چهار ترم) آموزش میدهیم.
۱- دوره مقدماتی
۲- دوره نویسنده شو
۳- باشگاه نویسندگان (پایه)
۴- محصول آموزشی هدفگذاری
۵- باشگاه نویسندگان (پیشرفته)
۵- داستاننویسی (چهار ترم)
۶- کارگاه مهارتهای نگارشی (پایه)
۷- کارگاه مهارتهای نگارشی (پیشرفته)
۸- محصول آموزشی گسترش دایره واژگان
محصولات و کارگاههای آموزشی ما چگونه تولید میشود؟
در ادامه شما را با پشت صحنه نوقلم آشنا میکنیم. به طور کل، تولید محتوا در پایگاه آموزشی ما پنج مرحله دارد:

۱- پرسش
در این مرحله، در پی نیازهای آموزشی هنرجوها هستیم. پرسش کلیدی در این مرحله تولید محتوا چنین است: چه چیزی ارائه کنیم؟
۲- پژوهش
در گام بعد، با مراجعه به منابع و مراجع (کتابها، سایتها و…) پی پاسخ پرسشها میرویم. پرسش کلیدی این مرحله چنین است: اطلاعات را از کجا به دست آوریم؟ از میان منابع موجود یا منتخب، بهترین منابع کدام هستند؟ و…
۳- گزینش و آفرینش
در قدم بعد، اطلاعات جمع آوری شده را با نیاز هنرجوها میسنجیم. شاید بسیاری از نتایج حاصل، برای هنرجو مفید نباشد؛ به عبارتی جزء ناخالصیهای پژوهش باشد که باید دور ریخته شود. شاید هم مفید باشد؛ اما به نیاز کنونی او مرتبط نباشد. در این مرحله پرسشهای کلیدی چنین است: کدام بخش از اطلاعات به دست آمده را ارائه کنیم؟ با چه حجمی؟ در چه سطحی؟ با چه ترتیبی؟ در چه قالبی؟ (مکتوب؟ صوتی؟ تصویری؟ و…)
۴- نمایش
در گام بعد نوبت به ارائه مطالب میرسد. پرسشهای کلیدی این مرحله چنین است: محتوای تولیدی را در چه رسانهای منتشر کنیم؟ کِی منتشر کنیم؟ با چه فاصله زمانی؟ و…
۵- پیگیری و بازنگری
سرانجام نوبت بررسی و نظرخواهی از هنرجوها است. باید مطمئن شویم تا چه اندازه در تشخیص نیاز آموزشی هنرجوها و پاسخگویی به آن موفق بودهایم. در نتیجه با پیگیری و بازنگری، در صدد ارتقاء کیفیت محتوای آموزشی خود برمیآییم. پاسخ به سوالات هنرجوها و رفع ابهامات، نمونهای از اقدامات این مرحله تولید محتوا است.


نوقلم را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:

