۱- چیستی داستان
۲- تفاوت داستان با طرح
۳- تفاوت داستان با خاطره
۴- معرفی مختصر عناصر داستان
۵- انواع داستان (داستانک، داستان کوتاه، داستان بلند، رمان)
۶- رمان
۷- رمان کلاسیک
۸- معرفی مختصر ژانرهای داستان
هنرجویان نوآموز متاسفانه تاثیر شگفتآور تمرین را نادیده میگیرند. غافل از آن که داستاننویسی را با اجرای مستمر و مکرر همین تمرینها باید آموخت.
آنها شتاب دارند تا یکباره پا را بر آخرین پله نردبان بگذارند؛ آن هم بدون تمرین و تکرار. هنوز از گرد راه نرسیده، گرد و خاک میخواهند به راه بیندازند. در نتیجه، شکست میخورند. در ادامه، به جای اصلاح ذهنیت و عملکرد خود، نتیجه میگیرند که استعداد ندارند. سعی کنید شما جزء این گروه پرشمار نباشید.
روش اجرا
داستان بخوانید و مهمترین حوادث آن را در یک یا دو صفحه بنویسید. کافی است کلیات را بنویسید؛ مثلا بنویسید: اصل ماجرا چه بود؟ از کجا آغاز شد؟ چگونه پیش رفت؟ به کجا ختم شد؟
تاثیر تمرین
خلاصهنویسی نوعی مهندسی معکوس است؛ مشت نویسنده اثر را برای شما باز میکند. با این تمرین، برای طراحی داستان، ورزیده و آماده خواهید شد.
روش اجرا
برای یافتن خاطرات، به اتفاقات مهم زندگی خود را مرور کنید: دوران مدرسه و دانشگاه، سفر، امتحان، مهمانی، مناسبتهای ملی و مذهبی، سربازی، تجربیات شغلی، عقد و عروسی، تولد فرزندان، آشتیکنان و… . ضمن بیان اتفاقات، میتوانید عملکرد گذشته خود را با تجربه امروزتان مقایسه کنید.
تاثیر تمرین
خاطره شباهت زیادی به داستان دارد؛ طوری که آن را میتوان دروازه ورود به دنیای داستاننویسی خواند.
روش اجرا
پایان هر روز، اتفاقات مهم را در یک صفحه بنویسید. میتوانید ضمن اشاره به اتفاقات، احساسات و نظرات شخصی خود را هم بیان کنید.
تاثیر تمرین
نوشتن یادداشت روزانه، حساسیت و کنجکاوی ما را نسبت به پدیدههای اطراف برمیانگیزد. همچنین، ایدهها و موضوعات مناسب برای نوشتن، در اختیارمان میگذارد؛ موضوعاتی که شاید پیش از این، از کنارشان ساده رد میشدیم.
به نکات بسیار مهم و کاربردی اشاره فرمودید خیلی ممنون
سپاسگزارم. خوشحالم مطالب براتون مفید بوده.